bij de benthe

Heerlijk ontspannende zwangerschapsmassages! 

Tarieven 

ZWANGERSCHAPSMASSAGE SESSIE 60 MINUTEN  -  65 euro 
Tijdens een sessie van 60 minuten wordt het volledige lichaam gemasseerd. Afhankelijk van wat voor jou het meest aangenaam is, gebeurd de massage in zij- ligging, een rechtizittende of half- rechtzittende houding. Er wordt daarnaast gezorgd voor een sfeer waarin je optimaal kan ontspannen.  

DRIEBEURTENKAART ZWANGERSCHAPSMASSAGE - 180 euro 
Je kan gedurende de volledige zwangerschap langs komen voor een massage. Ook na de bevalling ben je zeker en vast welkom om nog eens een uurtje te ontspannen. Je lichaam heeft namelijk nog de tijd nodig om te "ontzwangeren" en daarnaast is een uurtje ontspanning voor een kersverse mama vaak heel welkom! Wil je dus meerdere keren komen, dan is de driebeurtenkaart zeker iets voor jou! 

Koop je graag een driebeurtenkaart? dat kan op je eerste afspraak of door een berichtje te sturen! ;-) 

Wat? 

een zwangerschapsmassage is speciaal gericht op de klachten en noden van je zwangere lichaam. 


Een zwangerschapsmassage heeft dan ook vele voordelen. Je kan er optimaal door ontspannen en even de tijd nemen om je volledig op je baby te richten terwijl je de alledaagse stress laat gaan. 


Afhankelijk van de termijn van de zwangerschap worden andere technieken toegepast tijdens de massage. 

Daarnaast wordt de massage afgestemd op jouw specifieke klachten. Er wordt op voorhand besproken hoe het gaat en zo wordt er bepaald aan welke dingen we extra aandacht zullen besteden tijdens de massage. 

Voor de massage gebruiken we de relaxing body oil van Naïf, een olie op basis van Jojoba die speciaal ontworpen voor de noden van je zwangere huid. 

Ook na je bevalling ben je welkom voor een uurtje ontspanning!

Babymassage 

Heerlijk ontspannen! 

Voordelen 

      communicatie 
      Aanrakingen en oogcontact zijn de belangrijkste manieren om een baby
      liefde te tonen. Hierdoor zal de ouder-kind relatie worden

      geoptimaliseerd; 

      ontspanning en geborgenheid 
      Door de babymassage zullen stresshormonen bij de baby afnemen en  

      zullen hormonen als serotonine en oxytocine in sterkere mate aanwezig

      zijn waardoor het gevoel van veiligheid, geborgenheid en liefde zullen

      toenemen;

      stimulatie van de ontwikkeling 
      De ontwikkeling van de hersenen wordt sterk gestimuleerd, doordat de
      baby zijn/ haar lichaam beter leert kennen; 

      bevorderen van de bloedsomloop, de spijsvertering en de ademhaling;

      minder angsten, en prikkelbaarheid;

      leren ontspannen van spieren en gewrichten.

Wat? 

Babymassages kennen hun oorsprong in India, hier worden (baby)massage technieken van moeder op dochter doorgegeven. Het is in het Oosten de gewoonte om baby's van kleins af aan iedere dag te masseren volgens de traditionele technieken. 

Door babymassages kunnen we baby's op een zachte manier laten kennismaken met de nieuwe en voor hen nog onbekende wereld en hun eigen lichaam. Door het grote verschil tussen de veilige, warme en rustige omgeving in de baarmoeder ten opzichte van de wereld buiten de baarmoeder met vele onbekende prikkels. Hierdoor kunnen baby's angsten ervaren. Deze angsten komen voort uit de honger en huidhonger bij de baby's. 

Bij babymassages gaan we via zachte aanrakingen en oogcontact de baby een gevoel van veiligheid, geborgenheid en gehechtheid bieden. Hierdoor zullen de angsten die de baby ervaart sterk worden verminderd wat de ontwikkeling van de baby optimaliseerd. 

Tarieven 

BABYMASSAGE SESSIE  -  25 euro 
Tijdens deze sessie leren  jullie een basis massage aan die jullie regelmatig kunnen toepassen. We nemen rustig de tijd om jullie kindje klaar te maken voor de massage, de technieken rustig aan te leren en nadien jullie kindje een badje te geven, opnieuw aan te kleden en klaar te maken. Daarom reken je voor een babymassage sessie een uurtje. De sessies gaan gepland door in de praktijk in Beerzel klik hieronder door voor de geplande data!