bij de benthe

Babymassage 

Heerlijk ontspannen! 

Voordelen 

      communicatie 
      Aanrakingen en oogcontact zijn de belangrijkste manieren om een baby
      liefde te tonen. Hierdoor zal de ouder-kind relatie worden

      geoptimaliseerd; 

      ontspanning en geborgenheid 
      Door de babymassage zullen stresshormonen bij de baby afnemen en  

      zullen hormonen als serotonine en oxytocine in sterkere mate aanwezig

      zijn waardoor het gevoel van veiligheid, geborgenheid en liefde zullen

      toenemen;

      stimulatie van de ontwikkeling 
      De ontwikkeling van de hersenen wordt sterk gestimuleerd, doordat de
      baby zijn/ haar lichaam beter leert kennen; 

      bevorderen van de bloedsomloop, de spijsvertering en de ademhaling;

      minder angsten, en prikkelbaarheid;

      leren ontspannen van spieren en gewrichten.

Wat? 

Babymassages kennen hun oorsprong in India, hier worden (baby)massage technieken van moeder op dochter doorgegeven. Het is in het Oosten de gewoonte om baby's van kleins af aan iedere dag te masseren volgens de traditionele technieken. 

Door babymassages kunnen we baby's op een zachte manier laten kennismaken met de nieuwe en voor hen nog onbekende wereld en hun eigen lichaam. Door het grote verschil tussen de veilige, warme en rustige omgeving in de baarmoeder ten opzichte van de wereld buiten de baarmoeder met vele onbekende prikkels. Hierdoor kunnen baby's angsten ervaren. Deze angsten komen voort uit de honger en huidhonger bij de baby's. 

Bij babymassages gaan we via zachte aanrakingen en oogcontact de baby een gevoel van veiligheid, geborgenheid en gehechtheid bieden. Hierdoor zullen de angsten die de baby ervaart sterk worden verminderd wat de ontwikkeling van de baby optimaliseerd. 

Tarieven 

BABYMASSAGE SESSIE  -  25 euro 
Tijdens deze sessie leer ik jullie een basis massage aan die jullie regelmatig kunnen toepassen. We nemen rustig de tijd om jullie kindje klaar te maken voor de massage, de technieken rustig aan te leren en nadien jullie kindje opnieuw aan te kleden en klaar te maken. Daarom reken je voor een babymassage sessie best een klein uurtje. De sessie kan doorgaan bij u thuis of jullie kunnen een afspraak maken in mijn praktijkje. Massage olie en handdoeken worden steeds door mij voorzien. 

DRIEBEURTENKAART BABYMASSAGE - 60 euro 
Gedurende drie sessies leer ik jullie niet alleen de basis technieken aan, maar krijgen jullie specifieke technieken aangeleerd voor onder andere buikkrampen, bevestigend dragen van je baby en basis technieken van baby yoga. Ook deze drie sessies kunnen bij u thuis of bij mij in de praktijk doorgaan. Massage olie, handdoeken en materialen worden steeds door mij voorzien. 

BABYMASSAGE DATE - 20 euro/ kind  
Niets leuker dan een gezellige babydate, daarom kan je een babymassage date regelen met 1 of 2 baby vriendjes. Ik leer jullie dan in een klein groepje de basis massage technieken aan. Ook hier worden massage olie, handdoeken en materialen door mij voorzien.